A vrut să iasă din tipare și din ideea de glamour și să arate în imagini femeia puternică. Zicem că i-a reușit, iar ca să vă convingem și pe voi vă mai spunem că Viorica Lupu a visat demult să îmbrace și alt gen de straie din colecția sa tradițională. O cosânzeană vitează prin zăpada albă pe un superb cal negru.

Totul pornește de la un detaliu, de la o stare. Proiectele mele foto vorbesc despre sufletul meu, despre stările și lumea mea interioară, nu sunt doar o banală „mișcare” de imagine. Vreau ca pozele mele să povestească despre ceva profund, într-o lume atât de plină de glamour fără esența. Aici am decis să arăt profilul femeii puternice, care mereu e gata să renască din cenușă. Femeia româncă, cea care a îndurat și a dus în spate multe , dar a avut mereu fruntea sus”, povestește cu multă mândrie și satisfacție interpreta Viorica Lupu.

O vitează pe cal negru

“Am decis să urc pe cal, pentru a intra în starea de vitejie și forță, iar pentru asta era oarecum obligatoriu să abodrez un stil mai bărbătesc de costum popular. Am în colecția mea costume foarte multe din tot arealul românesc, iar când îmi vine o idee, deschid dulapul și doar îmi imaginez în ce nuanțe și stilistică vreau să arate pozele. Deci de la pălăria de cârlan cu pană de păun și până la sumanul bărbătesc, toate detaliile au foat bine alese”, ne mai povestește interpreta.

“Mă ocup personal de accesorizare și de toate detaliile. La toate proiectele de până acum am lucrat cu Petrică Platon. Este mai mult decât un fotograf, este un suflet artistic, nebun ca și mine. Îmi este ușor să lucrez cu el pentru că mă înțelege și îmi simte stările, iar cel mai important este că Petrica simte natură, culorile, umbrele luminile. Este un om inspirat și pasionat. Deja mi-am”visat” următoarea „nebunie fotografică”, iar când se încălzește bine afară, ne așteaptă ceva frumos. Îmi place să pun în practică tot ce îmi tună prin cap și totodată consider că publicul are nevoie de imagini adevărate, pure și autentice, pentru că e prea mult fals în mediul online”, a mai spus Viorica Lupu pentru EA.md.

Foto: Petru Platon