Alina Crai este tânăra, care la o vârstă destul de fragedă a reușit să se încerce în mai multe domenii. Astfel, știe bine cum se servește jurnalismul și cunoaște cu exactitate detaliile misterioase ale jobului de event manager. Noi am invitat-o la un interviu ca să aflăm de ce până la urmă a renunțat, măcar și temporar, la jurnalism, și prin ce a atras-o atât de mult procesul de organizare a evenimentelor. Ia-ți un loc mai confortabil și hai să savurăm împreună povestea profesională a Alinei Crai.

Uneori ai putea asimila două domenii

„De fapt, mi-a plăcut întotdeauna să mă implic în organizare. După liceu știam cu certitudine ce direcție voi urma -Academia de Arte, facultatea regie estradă. A fost una dintre cele mai intense perioade din viața mea. Patru ani de dezvoltare artistică, ateliere de creativitate, schimb de experiențe și extindere a propriilor orizonturi. Am luat totul și încă puțin din această școală și niciodată nu am încetat să învăț.

Cât despre jurnalism… m-am îndrăgostit de arta vorbirii și de jurnalism datorită Dorinei Cojocaru, a cărei curs de jurnalism l-am urmat. Primele proiecte, primele texte, primele cercetări într-o altă ipostază. Așa am devenit jurnalistă.

Timp de doi ani am lucrat pentru un proiect care promova tot ce este fabricat în Moldova (madein.md ). Probabil această perioadă m-a marcat ca personalitate în acest domeniu. Sunt absolut recunoscătoare pentru această experiență. Am colindat dealurile în căutarea celor mai delicioase fructe autohtone, am descoperit cum funcționează făbricile de producere a lactatelor, am învățat să fac live-uri și să scriu concepte pentru campanii sociale. O perioadă intensă, care mi-a dăruit o altă imagine despre țara în care locuiesc. Am fost profund atinsă de tot ce am descoperit acolo, alături de acea echipă care mi-a devenit familie”, povestește Alina.

Dar într-un moment îți vei seta priorități

„Îmi place să combin ce cunosc și ce iubesc. Și pentru că sunt îndrăgostită de câteva domenii, îmi este foarte greu să dau preferință doar uneia dintre ele. Probabil încă nu mi-am găsit locul potrivit sub soarele jurnalismului autohton, de aceea am decis să-l pun pe pauză. Job-ul de event-manager îmi oferă posibilitatea de a fuziona două mari iubiri de-ale mele, muzica și regia. Este un amestec ce-mi autodepășește abilitățile și care-mi trezește setea de acțiune, de cunoaștere, de viață”, spune ea.

Și ai putea pune chiar bazele unei afaceri

„M-au motivat și continuă să mă motiveze oamenii ce mă înconjoară. De la ei am învățat că dacă vrei să reușești, trebuie să ieși din zona de confort și să acționezi. Mă stimulează oamenii cu tupeu, îndrăzneala lor uneori stupefiază, dar și încurajează. Așa m-am decis să creez o pagină de lucru pe Facebook, să accept provocări care mă înfricoșează, să fac parte dintr-un band acustic și să-mi urmez visele.

Unica resursă de care am avut nevoie să încep, a fost curajul. Curajul de a mă încrede mie, și de a învinge frica față de necunoscutul ce urmează”, mărturisește Alina.

Și vei trăi experiențe!

„Am participat la organizarea multor evenimente în calitate de regizor sau asistent de regizor. De la campanii sociale, degustări la evenimente de amploare, organizate atât în interior Palatul Național, Palatul Republicii, Filarmonică, Teatrul Eugen Ionescu, etc, cât și în spații publice sau în aer liber. Toate colorate, diverse prin tematică și conținut.

Pentru mine de fiecare dată a fost ca prima dată. Aceeași intensitate de emoții, același focar de energie, aceeași dăruire de sine.

Primul după facultate a fost Gala Turismului Republicii Moldova. Onorată într-o oarecare măsură să pot participa la promovarea destinațiilor turistice locale. Un eveniment gustos și select, pe care l-am organizat cu mare afecțiune. Cu mici detalii, a decurs exact cum ne așteptam. O scăpare din partea mea a fost să uit să aprind lumânările de la masa spectatorilor. Am răsuflat ușurată când la un moment dat, toți scoteau brichetele și aprindeau singuri lumânările. Momentul care a transformat spectatorii în complicii evenimentului”, își amintește ea.

Iar concurența îți va da aripi

Cred că ce este greu este și necesar, să poți face față concurenței, care este vitală în orice domeniu. Concurența trezește senzația de supraviețuire în secolul în care trăim. Pentru a izbuti, e necesar să tinzi să fii cel mai bun, să înveți să fii original, să fii într-un pas cu tendințele și timpul. Doar astfel te poți simți stăpân pe propriile forțe”, zice Alina.

Numai că, toate astea vor avea loc doar dacă sfidezi frica

„Dacă aș putea întoarce timpul înapoi, aș sfida frica, pentru a putea realiza cele mai neastâmpărate vise. Cu toate acestea cred în puterea gândurilor, de altfel cum aș putea explica faptul că astăzi sunt exact acolo unde mi-am propus să fiu. Încet dar sigur, pășim pe urmele viselor.”

Sursa foto: Facebook

Distribuie articolul: