În ciuda unei copilării nefericite, plină de sărăcie și abuzuri sexuale, și a unei adolescente tragice, Oprah Winfrey a ajuns în 2010 cea mai influentă celebritate din lume. Este cea mai bogată femeie de culoare din lume, singura miliardară de origine afro-americană și cea mai mare filantroapă a Americii.

Cine e Oprah?
Oprah Winfrey s-a născut în Kosciusko, Mississippi, în 1954, într-o familie săracă și fără să știe cu siguranță cine îi este tata. Numele ei adevărat este Orpah, după un personaj biblic, dar pentru că membrii familiei sale nu puteau să îl pronunțe au hotărât să o strige Oprah.

Copilărie plină de sărăcie și abuzuri sexuale
Până la vârsta de șase ani Oprah a fost crescută de bunica ei, într-un spirit religios. La numai nouă ani, a fost abuzată sexual de unchiul ei, un var și un prieten de familie. Oprah a făcut această dezvăluire în showul său tv, în 1986. Din cauza tragediilor prin care a trecut în copilărie, Oprah a luat decizia să nu devină niciodată mama.

Însărcinată la numai 14 ani
La 13 ani, sătută de abuzuri, a fugit de acasă. Oprah a mai trecut printr-un moment tragic la numai 14 ani: a rămas însărcinată, însă fiul ei a murit curând după naștere. A ținut acest episod secret, însă un membru al familiei a vândut povestea unui tabloid.

Luată în grija presupusului tată
Pentru că nu se înțelegea deloc cu mama sa, Oprah a fost trimisă să stea alături de cel care se presupune că i-ar fi tată. Presupusul părinte s-a ocupat de educația lui Oprah, care și-a început cariera la un radio din Tennessee, la vârsta de 19 ani.

În grija tatălui a ajuns un elev model la școlile unde a învățat, a fost votată “cea mai populară fată” și a câștigat un concurs de oratorie.

Oprah Show
Emisiunea lui Oprah Winfrey este cea mai vizionată producție tv din toate timpurile. The Oprah Winfrey Show s-a lansat în 1986, iar anul acesta a avut loc ultimul sezon. Este cel mai longeviv show tv din Statele Unite: a rulat timp de 25 de sezoane, în 4561 de episoade.

Ultimul show a avut loc anul acesta, în luna mai, fiind prezente nume mari ca Tom Cuise, Beyonce, Tom Hanks, Will Smith, Aretha Franklin, Jerry Seinfeld sau Madonna.

În 1998 emisiunea avea o audiență de 14 milioane de telespectatori pe zi, iar până în 2008 a scăzut la 7.3 milioane, rămânând totuși cel mai vizionat talk show.

Unul dintre cele mai memorabile momente din show-ul ei a fost interviul pe care i l-a luat lui Michael Jackson în 1993. Acela a fost pe locul 4 în topul celor mai vizionate momente din istoria televiziunii americane și pe locul 1 în topul celor mai vizualizate interviuri, cu o audiență de 36,5 milioane de telespectatori.

Oprah a devenit milionară la vârsta de 32 de ani, atunci când show-ul ei a fost transmis la nivel național. Conform Forbes, averea ei ar fi de 2.7 miliarde de dolari.

Cariera în afara televiziunii
Oprah a avut câteva apariții și în filme, cea mai importantă fiind cea din „The Color Purple”, regizat de Steven Spielberg. Pentru acest rol a fost nominalizată la Oscar. În 2007, a fost vocea unui personaj din Bee Movie. Are propria casă de producții.

O mare parte din încasari le are și din revista Oprah Magazine și din propriul post de radio.

O viață plină de cure de slăbire
Oprah a avut foarte mult de suferit din cauza dietelor la care s-a supus o viață întreagă. Încă de când și-a început talk-show-ul a avut obsesia kilogramelor și a ținut zeci de cure de slăbire. Greutatea ei a fost tot timpul oscilanta. În 1988, în timpul unei emisiuni, Oprah a apărut trăgând după ea o mașinuță pe care se aflau echivalentul a 30 kg de grăsime, eliminate în patru luni cu ajutorul unor cocktail-uri de slăbit. În scurt timp, a început să se îngrașe până când, în 1992, a ajuns la 107 kilograme, cea mai mare greutate pe care a avut-o vreodată.

Oprah a slăbit din nou și în 1994. Dar patru ani mai târziu, din cauza stresului (un proces în care a fost implicată, eșecul unui film produs de ea), s-a îngrășat din nou până la 90 de kilograme. În 2001, doctorii i-au atras atenția că sănătatea ei este în pericol.

Viața în prezent
După o viață amoroasă controversată și zbuciumată, Oprah și-a găsit liniștea alături de actualul ei iubit. În prezent Oprah trăiește alături de Stedman Graham, actualul ei iubit, cu care este împreună din 1986. Deși în 1992 s-au logodit, cei doi nu s-au căsătorit nici până în ziua de azi.

Oprah își duce existența în „The Promised Land”, o proprietate de 179.000 de metri pătrați, în California. Pe lângă aceasta, mai are: o casă în Lavallette, New Jersey, un apartament în Chicago, o proprietate în Florida, încă una în Douglasville, Georgia, o reședință de ski în Colorado și alte proprietăți în Maui, Hawaii și Antigua.

Distribuie articolul: