Te-ai gândit vreodată că destinația de vacanță pe care alegi să o vizitezi de una singură ți-ar putea pune în pericol sănătatea și securitatea? Daily Mail a făcut public un clasament realizat de YouGov, care prezintă țările cu risc sporit pentru securitatea unei femei care decide să călătorească fără compania cuiva. Despre ce destinații este vorba, aflați mai jos.  

Destinațiile exotice reprezintă adevărate puncte de interes pentru femeile din Occident. Odată ajunse într-o țară necunoscută, însă, acestea se pot ciocni de diferențele culturale și de misoginism din partea populației băștinașe, fiind expuse chiar și unor riscuri de agresiune sexuală. 

Julie Kreutzer, co-proprietara Travel Center International, a descris pe larg problema securității femeilor în străinătate și consideră că onestitatea este cea mai bună politică atunci când vine vorba de pericolele care le pasc pe femei, atunci când acestea călătoresc singure. 

Bunăoară, în topul destinațiilor în care securitatea femeii este expusă celor mai multe riscuri, se numără: 

Bogota, Columbia
Ciudad de Mexico
Lima, Peru
New Delhi
Jakarta, Indonezia
Buenos Aires, Argentina
Kuala Lumpur, Malaezia
Bangkok
Moscova
Manila, Filipine
Paris
Seul, Coreea de Sud
Londra
Beijing
Tokyo
New York

Bloggerul american, cu sediul la Londra, Stephanie Yodel, a dezvăluit: „E o mare diferență să mergi în Brazilia și să mergi în Danemarca, dacă ești de sex feminin. Și mă refer aici la pericolele la care ești expusă. Am fost într-adevăr o norocoasă, pentru că nu m-am simțit nicăieri mai periculos decât în America de Sud. Rata criminalității este mult mai mare acolo, iar turiștii trebuie să fie foarte atenți și să nu meargă pe stradă atunci când este întuneric.”

Potrivit ultimelor rapoarte, o altă țară cu nivel înalt de criminalitate este și India, acolo unde la fiecare 20 de minute are loc câte o agresiune fizică sau sexuală. 

Nici Brazilia nu este o țară care oferă prea multă siguranță turișilor de sex feminin. În spatele carnavalurilor de la Rio de Janeiro, se ascund bandele criminale și gesturile abuzive ale poliției, care pun în pericol viața și securitatea femeilor de altă naționalitate. Autoritățile și-au dorit să rezolve problema violenței încă anul trecut, în perioada FIFA World Cup, însă rata vilurilor, a bătăilor și a jafurilor la care au fost supuși turiștii, așa și nu a scăzut. 

Nici Istanbulul nu este mai securizat, atunci când ne referim la turistele femei. Mass media continuă să prezinte cazuri de agresiune fizică și sexuală împotriva femeilor, acest subiect rămânând a fi unul tabu în Turcia. 

În clasamentul destinațiilor care mai pun în pericol securitatea femeilor, se mai numără Thailanda, Egiptul și Columbia, caracterizate de asemenea printr-o înaltă rată de violență sexuală împotriva femeilor. În aceste țări, turistele pot resimți presiunea chiar și în transportul public.  

La aceste 3 țări, se alătură Africa de Sud, Marocul, Mexicul și Kenya, recunoscute printr-un bilanț negativ, atunci când ne referim la drepturile femeilor. În aceste țări, cel mai bine e să vă îmbrăcați la fel ca și populația băștinașă, pentru a nu atrage prea mult atenția răuvoitorilor, mai scrie sursa citată. 

Distribuie articolul: