Legenda britanică Joe Cocker, a fost devastat de un cancer pulmonar, iar în seara zile de 22 decembrie  în urma unor compicații, artistul a decedat. Moartea lui a fost confirmată de echipa acestuia de impresariat.

După mai mult de patru decenii de muzică, Joe Cocker a rămas unul dintre cei mai de succes și îndrăgiți artiști ai lumii. Multe dintre cele peste 20 de albume au primit premii, transformându-l pe artistul a cărei voce a fost una inegalabilă într-o adevărată legendă a muzicii.

joe Cocker

Joe Coker s-a născut la Sheffield pe 20 mai 1944 și și-a început cariera muzicală în orășelul Sheffield, orașul său natal, făcând parte din diverse grupuri încă de la vârsta de 15 ani. Primul dintre ele se numea The Avengers, urmat apoi de Big Blues în 1963 și The Grease Band (1966). Primul single, s-a numit I’ll Cry Instead, a fost primul care continea diverse covers dupa The Beatles.

Ceea ce l-a făcut remarcat pe artist a fost timbrul vocii sale puțin răgușite, mișcările sale spasmodice și piesele celebre.

Mihaela Bucătari

Distribuie articolul: