Sunt greu de găsit și foarte scumpe! Vezi mai jos care sunt cele 10 alimente din care gustă doar aristocrații, cât costă și unde pot fi găsite. 

10. Șuncă uscată iberica

Șunca uscată iberica, cunoscută și sub numele de Jambon Iberico, este cea mai scumpă șuncă de pe planetă și este produsă în Spania. Pasionații de mâncare ar aprecia aibă șansa de a avea acest aliment în farfurie. Prețul acestui aliment este de 392 de dolari per kilogram.

9. Friptura japoneză Wagyu

Această delicatesă japoneză este considerată una dintre cele mai gustoase mâncăruri din întreaga lume. Friptura Wagyu este gătită în Japonia și are o aroma specială datorita texturii untului folosit la preparare. Această friptură poate fi cumpărată cu 450 de dolari per kilogram.

8. Brânza Moose

Brânză din lapte de elan este pregătită în ferma Moose House din Suedia și este considerată cea mai scumpă brânză, având un preț de 1,074 dolari per kilogram.

7. Pui Ayam Cemani

Acest aliment poate fi găsit doar în Indonezia, pentru guvernul acestei țări nu riscă exporte acest produs din cauza gripei aviare. Puiul Ayam Cemani poate fi cumpărat cu 200 de dolari per kilogram.

6. Șofran

Șofranul este un condiment, care poate fi vândut cu un preț între 100 și 400 de dolari. Este atât de scump pentru poate fi cules doar cu mâna într-o anumită perioadă a anului. Șofranul este considerat cel mai scump ingredient alimentar, iar un kilogram de aceste condimente este echivalent cu 300.000 de flori.

5. Trufe albe

În Europa, trufele albe pot fi găsite la un preț de 2.100 de dolari per kilogram. Cu siguranță este unul dintre cele mai scumpe alimente din lume având în vedere condițiile necesare pentru cultivarea trufelor albe.

4. Supă de cuib de pasare

Această supă este foarte populară în bucătăria chinezeasca, având un preț de 3.000 de dolari per kilogram. Acest preț se datorează faptului peste 90% din supa de cuib de pasare conține saliva de pasăre.

3. Cafea Kopi Luwak

Cafeaua Kopi Luwak este populară în Indonezia, Filipine și în sudul Indiei, fiind cea mai scumpă cafea din lume la un preț de 1.200 dolari per kilogram. Această cafea este obținută din boabele care au fost ingerate de un animal și care au fost expulzate prin excremente.

2. Ciuperci Matsutake

Aceste ciuperci sunt considerate printre cele mai rare delicatese din lume, iar dacă le găsești într-un magazin, nu ar trebui fie mai ieftine de 600 de dolari per kilogram. În mod normal, acest aliment poate fi găsit în Japonia, dar poate fi cumpărat și în țările asiatice.

1. Caviar Albino

Cel mai scump aliment din lume, care costă 9,100 de dolari per kilogram, este caviarul Albino. Acest caviar este compus din icre de sturion, pește care se găsește de obicei în Marea Caspică.
Sursa 

Distribuie articolul: