Plantele noastre preferate, posibil sunt mai nepretențioase decât animale de companie, cu toate acestea, ele necesită îngrijire și atenție. Totodată, fiecare florar cu siguranță se confruntă cu problema udării regulate, pentru că această obligație deseori se uită, iar florile încep să se usuce. Mai jos vă prezentăm 9 plante care nu vă vor cauza prea multe probleme și vă vor ierta perioadele scurte de secetă.

Zamioculcas

Frecvența de udare – o dată pe săptămână. Dacă a venit ziua udării, dar solul este încă umed, atunci mai bine de lăsat udarea pentru următoarea zi. Deoarece udarea excesivă duce la îngălbenirea frunzelor, putrezirea rădăcinilor și moartea plantei. În perioada de toamnă – iarnă Zamioculcas este udat de 1 – 2 ori pe lună.

Aloe

planta 1
Aloe este udată moderat și cu mare atenție. În timpul verii, planta poate fi udată o dată pe săptămână, în timpul iernii – o dată pe lună. Totodată în timpul verii, în cazul în care solul este încă umed, atunci udarea nu este necesară! Aloe este udată când pământul în ghiveci este uscat ca piatra.

Tulichina

planta 2

Udare moderată primăvara și vara, solul trebuie să se usuce bine pentru următoarea udare, dar nu să se usuce complet. În timpul iernii, temperatura este coborâtă, din această cauză udarea este foarte rară, solul trebuie sa fie uscat pentru următoarea udare. Tulichina tolerează mai ușor seceta, decât udarea excesivă.

Epipremnum

planta 3

Primăvara și vara se udă la fiecare 4 – 5 zile cu apa limpezită la temperatura camerei. Iarna – nu mai mult de o dată pe săptămână. Solul între udări trebuie să se usuce ușor la stratul de sus.

Planta-butelcă (Beaucarnea recurvata)

palnata 4

Pentru planta-butelcă umiditatea nu este obligatorie. Prin urmare, planta trebuie udată la doar fiecare 20-30 de zile, fără a provoca supraumezirea solului, ceea ce poate duce la putrezire a plantei.

Kalanchoe

planta 4

Aceasta planta acumulează umiditate în frunze. De aceea, suportă destul de ușor perioade de secetă forțată, cum ar fi perioada când vă aflați în vacanță. Însă, udarea excesivă are un efect negativ asupra plantei, de aceea mai bine pentru ea este ca pământul să se usuce între udări.

Pinul budist (Podocarpus)

planta 5

Podocarpus – arbore conifer veșnic verde, care va crește în apartament ca o plantă de cameră obișnuită. Vara udarea este temperată, iar iarna limitată.

Limba soacrei (Sansevieria trifasciata)

planta 6

Sansevieria stochează apa în țesuturile sale, și udare excesivă duce la putrezirea și moartea plantei. De aceea, ea suportă liniștit perioade lungi de secetă. Între udări, solul trebuie să se usuce complet.

Crassula

planta 7

În zile foarte calde este de dorit de udat crassula de 2 ori pe săptămână, dar în general se poate și o dată. Este necesar de urmărit starea solului – de a nu-l lăsa să se usuce mult, dar și să nu se umezească excesiv. Iarna, floarea este udată o singură dată în 2 săptămâni.

SURSA, Foto: Adme.ru

Distribuie articolul: