Fenomenul de moarte clinică, recunoscut ca și aflarea la limita dintre viață și moarte, aduce oamenilor, dar și cercetătorilor, un adevărat bagaj de informații cu privire la ce resimt pacienții în astfel de clipe. În aceste momente, când sufletul se desprinde de trup, oamenii reușesc să se revadă cu mulți dintre apropiații trecuți în neființă și chiar să se salute cu ei. Despre acestea, dar și despre alte lucruri surprinzătoare, aflăm dintr-un material distribuit de portalul american de divertisment și știință viralnova.com.

1. Lumina, în special la capătul unui tunel. Majoritatea oamenilor care „au călcat măcat cu un picior” pe lumea cealaltă mărturisesc că au văzut o lumină intensă, care strălucea la capătul unui tunel. Acest fenomen a fost observat de cei mai mulți dintre oamenii trecuți prin experiența morții clinice.

2. Ne vedem corpurile dintr-o parte. O altă parte dintre respondenții trecuți prin moarte clinică au mărturisit că sufletul se detașează de la trup și își vede trupul dintr-o parte. Altfel spus, sufletul părăsește interiorul corpului, în timupul morții clinice, dar continuă să perceapă tot ce se întâmplă în jur.

3. Vedem îngeri. Unii oameni trecuți prin experiența morții clinice afirmă că s-au văzut acompaniați de cel puțin un înger sau un duh aflat în preajmă. 

4. Le vedem pe mamele noastre. Tot din spusele martorilor oculari, imediat după moarte, unor oameni li se arată mamele lor biologice, trecute de asemenea în neființă, care li se arată în semn de protecție. 

5. Îi vedem pe oamenii apropiați, trecuți în neființă. Rudele și apropiații li se arată în special oamenilor car provin din familii numeroase. Pacienți reali, trecuți prin moartea clinică, afirmă că au reușit să-ș revadă o parte din rude pe lumea cealaltă, iar unii dintre aceștia chiar se salută.

6. Vârtej de amintiri. Cele mai puternice evenimente din viața omului, fie acestea pozitive sau negative, revin în memorie cu o viteză acerbă, chiar în pragul morții. Nu în zadar se spune că înainte de moarte, viața multor oameni parcă le trece prin fața ochilor.

7. Vedem și auzim tot ce ne înconjoară. O categorie aparte din pacienții trecuți prin moartea clinică afirmă că în acele momente au văzut și auzit tot ce se afla în odaie și chiar au încercat să le comunice ceva apropiaților. Reacția de răspuns, însă, lipsește cu desăvârșire.

8. Împăcare cu sine, pace. Aproape toți oamenii care au trecut prin aceeași experiență a morții clinice afirmă că trecerea în neființă aduce sufletului o împăcare absolută și un sentiment al păcii intens și de nedescris. 

9. Sufletul nu vrea să se întoarcă la trup. Grație împăcării pe care o resimte sufletul, mulți martori afirmă că acesta nu-și mai dorește să se întoarcă la viața trupească. Anume din acest motiv, nu toți oamenii reușesc să revină la viață după aflarea la limita dintre viață și moarte.

Foto: blogs.christianpost.com,  debaere.blogspot.com, spiritscienceandmetaphysics.com,  forawesomepeople.com, macabremuseum.com, pratikshya-magicmoments.blogspot.comwww.kanald.ro, infospace.ischool.syr.edu

Distribuie articolul: