Din grabă sau din lipsă de timp, noi, adulții, uităm foarte multe „detalii” care ne fac viața mai ușoară. Simple, mici – la prima vedere, dar de o importanță colosală, atât pentru noi, cât și pentru copii noștri! Un grup de copii s-au gândit să le amintească părinților săi, mici „deprinderi” zilnice cărora nu le dau imporanță. Iată care sunt acestea:

1. Luați micul dejun! Acesta este garanția unei zile activitate și de succes.

Mămicile din toată lumea sunt foarte gruijulii, probabil nu există nici una pe fața pământului care să nu-i servească copilului său un dejun gustos și sănătos. Motivele sunt diferite, dar așa se face că, părinții uită să-și ia micul dejun, iar odraslele lor vor să le amintească cât este de important acesta.

2. Lăsați-vă grijile la locul de muncă! Nu le luați acasă.

Doar nu pregătiți o zeamă la serviciu și nici nu aspirați pe jos, nu-i așa? Deci, acasă veți avea grijă de copii, soț și de armonia în familie. Iar munca o lăsați la locul de muncă. Un mic antrenament la o sală de forță și un duș vă vor ajuta să vă revigorați.

3. Cea mai bună metodă de a „înțelege” o problemă, este să o „dezasamblați”.

Vorbim despre „probleme” și „greutăți”. În cazul în care a apărut o problemă în viața de familie, cel mai simplu ar fi să o analizați în detalii și să găsiți soluția împreună, toți membrii familiei.

4. Întrebați!

Nu-i o rușine să nu știi, e o rușine să nu întrebi despre ceea ce nu știi. Amintiți-vă copii voștri, când au început a „descoperi” această lume, nimic nu-i stopa să pună întrebări. Nu încetați să acordați întrebări, dezvoltați-vă, informați-vă!

5. Mișcați-vă!

Copii niciodată nu stau într-un loc. Chiar de obosesc, ei oricum se simt bine. Nu uitați, mișcarea este viață!

6. Zâmbiți!

Copii zâmbesc, chicotesc și sunt bine dispuși mai tot timpul. „Contaminați-vă” de la ei! Copii nu știu că zâmbetele au foarte multe beneficii asupra sănătății, dar zâmbesc, în schimb noi, adulții știm, dar nu râdem mai des.

7. Foarte mult, nu-i neapărat și foarte bine!

Toate-s bune în această viață, dar cu măsură. Foarte multă mâncare – nu-i de bine, prea multe exerciții fizice sau muncă, de asemenea. Găsiți „doza” optimă!

8. Prieteniți, exact așa cum o făceați în copilărie!

Sincer și fără a aștepta o „recompensă”. Exact cum o fac copii noștri acum, prietenesc și nu așteaptă nimic în schimpul acestei amiciții.

Sursa: ihappymama.ru

Distribuie articolul: