Jurnalista Oxana Iuteș recunoaște că și-a dorit foarte mult un bebeluș în viața sa, iar el știe cel mai bine momentul în care trebuie să apară. Este de părere că părinții ar trebui să se împlice în egală măsură în creșterea și educația unui copilaș, iar în perioada sarcinii, dar și după, nu face diferențe între băieței și fetițe. Cine va decide și când viitorul fetiței pe care o va naște în curând, Oxana ne-a povestit într-un interviu scurt, acordat revistei noastre.

Primul gând atunci când am aflat că sunt însărcinată a fost să strig de bucurie ca să mă audă o lume întreagă. Este o sarcină așteptată și mult dorită.

Așteptam un copilaș, mai mult nu conta. Eram doar curioasă, nu și critică, de cine va fi. Nu știu de ce, în primele săptămâni, credeam că va fi băiat, ca ulterior medicii să ne anunțe că e fată. Eu sunt fericită oricum și o așteptăm cu drag în familia noastră.

Iutes tapordei

De când sunt însărcinată… Comportamentul nu s-a schimbat, alimentația tot. Poate doar că vreau mai mult cu putință să dorm și să lenevesc. Ahhh, și mai des mângâi burtica.

Nu-mi amintesc să-mi fi visat copilașul. Pe bune. Am avut de vreo două-trei ori coșmaruri, dar cred că mai mult din cauza că dormeam prost nopțile.

Oxana Iutes

Mi-aș dori să moștenească cele mai bune calități ale mamei și tatălui. Mama e mai visătoare, tata e mai calculat – are de unde alege (zâmbește). Restul, va obține prin educație.

Palnurile pentru bebeluș le vom face împreună cu el, adică… cu ea. Mai întâi să o vedem cum crește … apoi ticluim și proiectele de viitor.

Tata are același rol ca și mama în creșterea și educația unui copil. Cel mai direct. Și aici nu mai adaug nimic.

Iuteș nicov tapordei

Maternitatea este acea stare când lumea se învârtește în jurul tău, iar tu creezi lumea pentru un omuleț nou.

Oxana Iuteș, alături de alte două prietene: Olga Țapordei și Rodica Nicov, au lansat o campanie dedicată femeilor însărcinate și mamelor care alăptează. Acestea au realizat o linie de haine pentru viitoare mămici despre care ne-au povestit în detalii. 

Citește și: Olga Țapordei despre graviditate: „E o stare care imediat te responsabilizează” (Foto)

Rodica Nicov, în așteptarea celei de-a doua fetițe: „Vreau să creștem copii fericiți” (Foto)

Foto: Dima Iacovlev