Pielea mâinilor este foarte fină, de aceea necesită o îngrijire mai deosebită. Pentru a o avea mereu tânără și catifelată nu e necesar să scoți din portmoneu bani grei, poți doar să apelezi la câteva rețete simple, pe care le poți face și în condiții casnice. Acestea își vor arăta efectul într-un timp foarte scurt. Încearcă-le și tu, doar așa te vei convinge de eficacitatea lor.

1. Băiță cu amidon 

Necesar: o lingură cu amidon, un litru de apă. Mod de preparare: a se turna apa într-un vas, se adaugă amidonul și se mestică până la omogenizare. Aplicație: țineți mâinele în vasul dat timp de 15 minute. Apoi le clătiți cu apă caldă, ștergeți bine, aplicați o cremă de mâini hidratantă. Repetați procedura o dată la două zile. Se recomandă: 15-20 proceduri.

2. Băiță cu brebenoc împotriva fisurilor de pe mâini

Necesar: o lingură de brebenoc uscat tocat, o cană cu apă. Mod de preparare: se pune apa la fiert, se adaugă plantele tocate, se ține la foc timp de 5-7 minute. Apoi se lasă să se răcească la temperatura camerei. Aplicație: lăsați mâinile în vasul cu tenctură, țineți-le timp de 15 minute. Apoi ștergeți-le și ungeți-le cu o cremă hrănitoare.

3. Băiță de curățare pentru mâini

Necesar: o jumătate de linguriță de amoniac, o lingură de glicerină și săpun lichid, o linguriță de bicarbonat de sodiu, un litru de apă. Mod de preparare: apa se încălzește la temperatura camerei, se adaugă restul ingredientelor și se amestecă bine. Aplicație: se scufundă mâinile în această băiță timp de 10-15 minute. Apoi se clătește cu apă caldă, ștergeți-le bine și aplicați o cremă hrănitoare.

4. Băiță pentru mâini cu ulei de măsline:

Necesar: 0,5 litri de ulei de măsline extravirgin. Mod de preparare: se încinge uleiul la aburi, fără fierbere. Aplicație: lăsați mâinile în uleiul cald. După 15 minute, clătiți cu apă caldă și ștergeți cu un prosop de hârtie.

5. Băiță din bicarbonat de sodiu cu adaos de iod

Necesar: o linguriță de bicarbonat de sodiu, o cană cu apă, 5-7 picături de iod. Mod de preparare: apa se încălzește la temperatura camerei, se adaugă bicarbonatul de sodiu și iodul, se amestecă bine. Aplicație: Țineți mâinele în această băiță timp de 15-20 minute. Apoi, le ștergeți cu un prosop umed și aplicați o cremă hidratantă.

6. Băiță din suc de mere

Necesar: un pahar cu apă și unul cu suc proaspăt de mere. Mod de preparare: se amestecă lichidele. Aplicație: țineți mâinele în această băiță timp de 15 minute, apoi clătiți cu apă călduță, ștergeți bine și aplicați o cremă hrănitoare.

7. Loțiune din flori pentru mâini inflamate

Necesare: o lingură de glicerol și amestecuri de flori de gălbenele și mușețel, o cană cu apă. Mod de preparare: se fierbe apa, se adaugă amestecul de flori, se lasă la infuzat timp de 2 ore, apoi se strecoară. Adaugați glicerină și amestecați bine. Aplicație: De 2-3 ori pe zi de până nu observați că fisurile au dispărut complet.

Sursa: mirladys.ru

Sursa foto: romaniatv.netmy-nefertiti.ro

Distribuie articolul: