De multe ori, încercând să facem anumite lucruri, pierdem foarte mult timp și rezultatul s-ar putea să nu fie deloc cel dorit. De aceea este mai bine să încredințăm aceste lucruri profesioniștilor.

 Vopsirea și decolorarea părului

Acasă. Vopsirea părului în culori naturale cu vopsea sau cu tonic.

La salon. Decolorarea părului întunecat. Această procedură este destul de complicată și se realizează în mai multe etape. Un adevărat profesionist vă va ajuta să obțineți nuanța dorită, fără a vă deteriora părul.

Scurtarea bretonului și a vârfurilor

Acasă. Puteți tăia capetele despicate. Există mai multe opțiuni pentru a face acest lucru: strângeți părul într-o coadă înaltă și aduceți părul în față apoi pieptănați-l bine și tăiați capetele sau aduceți părul în față, pieptănați-l bine și faceți o coadă în frunte și cu ajutorul  unui elastic fixați lungimea dorită, apoi tăiați capetele cu foarfeca.

La salon. Scurtarea bretonul se va face la  un coafor de încredere. Nu încercați să faceți singure acest lucru, este mai bine să mergeți 5 minute la coafor decât să pierdeți o oră pentru a repara greșeala.

Modelarea Sprâncenelor 

Acasă. Menținerea formei sprâncenelor. Pentru a face acest lucru veți avea nevoie doar de pensetă și oglindă. Nu uitați să prelucrați, înainte și după procedură, pielea cu o loțiune specială.

La salon. Formă sprâncenelor. Doar un profesionist va ști cum să le ofere sprâncenelor Dumneavoastră o formă perfectă.

Vopsirea sprâncenelor și a genelor

Acasă. Vopsirea sprâncenelor este o procedură simplă care poate fi făcută și acasă. Principalul lucru este să urmați instrucțiunile. Mai întâi va trebui să îngrijiți bine pielea, după care veți aplica o cremă grasă pe pielea din jurul sprâncenelor. Urmează pregătirea vopselei și apoi, cu o perie specială, veți aplica vopseaua. După 15-20 de minute spălați vopseaua cu apă.

La salon. Vopsirea genelor ar trebui să se facă la salon, deoarece este o procedură care presupune închiderea ochilor. Pe lângă aceasta specialistul va alege culoarea care vi se potrivește, ținând cont de aspectul Dumneavoastră.

Scurtarea și ajustarea hainelor.

Acasă. Hainele precum pantalonii sau blugii pot fi, de obicei mai lungi. Puteți încerca să scurtați blugii acasă.

La atelier. Este mai bine să încredințați unui croitor scurtarea pantalonilor din lână sau bumbac, fuste și rochii evazate. Datorită experienței și echipamentelor speciale se va descurca mai bine. Și, pe lângă aceasta, veți economisi nu numai timp ci și banii pe care i-ați plătit pentru aceste haine.

Curățarea și spălarea îmbrăcămintei exterioare

Acasă. Puteți spăla hainele din fibre sintetice. Pentru a face acest lucru trebuie să citiți cu atenție eticheta. Dacă se permite spălarea, întoarceți haina pe dos și folosiți, de preferință, un detergent lichid. Setați un regim delicat la temperatura indicată pe etichetă.

La curățătorie: toată îmbrăcămintea exterioară din puf, deoarece s-ar putea deteriora sau să miroasă urât, dacă nu este uscată bine.

Curățarea covoarelor

Acasă. Aspirați covorul în mod regulat. Unele pete proaspete pot fi curățate destul de simplu. Nu utilizați, pentru covoarele întunecate, înălbitor și nu utilizați prea multă apă.

La curățătorie. Chiar dacă îl aspirați zilnic pe parcursul anului se acumulează praf și murdărie. De aceea se recomandă să le duceți periodic la curățătorie.

Distribuie articolul: