Aparent, artă sărutului nu mai este de mult un secret pentru nimeni. Totuși, în ciuda faptului că practică s-a dovedit a fi mult mai interesantă decât teoria, noi ți-am pregătit 7 lucruri interesante pe care nu le știai despre sărut :

1. Produce anticorpi

În timp ce se sărută, cuplurile eliberează anumiți hormoni care produc senzația de plăcere. Însă, prin sărut partenerii fac și un schimb de salivă care conține grăsimi, proteine și săruri minerale. Conform celor mai actuale studii, aceste substanțe eliberate pot declanșa producerea de anticorpi care protejează organismul de anumite afecțiuni.

2. Arde caloriile

Un sărut romantic de câteva secunde poate arde în medie 2-3 calorii, în timp ce un sărut pasional franțuzesc arde mai mult de 10 calorii. Potrivit statisticilor, în timpul unui sărut de 1 minut sunt arse 27 calorii.

3. Previne formarea ridurilor

De asemenea, sărutul poate fi considerat cel mai plăcut tratament antirid. Acesta pune în mișcare nu mai puțin de 30 de mușchi faciali, prevenind astfel formarea ridurilor.

4. Diminuează stresul

French kiss-ul are menirea de a elibera tensiunea negativă acumulată conferind o stare de bine. Asta deoarece organismele partenerilor eliberează dopamină, serotonină, adrenalină, producând substanțe foarte puternice, responsabile pentru senzațiile de euforie și extaz. În acest mod efectele stresului sunt diminuate și se obține o stare psihică mult mai bună.

5. Conferă intimitate

Este cel mai plăcut și rapid mod de a crea intimitate în cuplu. Chiar și cele mai romantice săruturi, nu foarte lungi, creează o legătură specială între parteneri și cresc gradul de excitare.

6. Substituie preludiul

Această afirmație este valabilă cel puțîn în cazul bărbaților. Conform unui studiu, peste 40% dintre reprezentanțîi sexului tare au declarat că un sărut pasional prelung, ii poate face să fie apți pentru sex.

7. Incită la sex

În timp ce femeile pot respinge un potențial partener care nu sărută bine, situația este diferită în cazul bărbaților. Aceștia ar acceptă chiar să facă sex cu o femeie care nu sărută foarte bine. Sărutul este considerat un stimul extrem de excitant pentru bărbați.

Sursa

Distribuie articolul: