Dacă am stoarce creierul de toată apa, am descoperi că 60% din masa uscată este formată din grăsimi. Aceste adevărate cărămizi ale creierului, supranumite şi grăsimile inteligenţei, sunt acizi graşi nesaturaţi Omega-3, pe care corpul nu-i poate sintetiza. Ei formează şi hrănesc substanța cenușie, au efecte antiinflamatoare la nivelul creierului, inimii, articulaţiilor, sistemului digestiv şi dermatologic.

Multiple studii arată că acizii graşi Omega-3 joacă un rol important în susţinerea proceselor de dezvoltare neurocognitivă a copilului.

Beneficiile multiple pentru gândire și învățare:

  • stimulează viteza și conectivitatea creierului;
  • descrește ostilitatea și furia;
  • elimina barierele emoționale din procesul de studiu;
  • îmbunătățește capacitatea de scriere și citire;
  • ajută la puterea de concentrare a copilului și a puterii de reacție;
  • stimulează memoria;
  • este vital pentru bunăstarea mentală.

Cele mai bogate surse de Omega-3 sunt: peștele (somon, ton, cod etc.), soia, broccoli, varza, spanacul, nucile, algele ș.a. Altfel, doza necesară de Omega 3 copiilor poate fi furnizată de suplimentele alimentare, unul din cele mai recomandate fiind siropul Moller’s Omega 3:

  • ulei pur de ficat de cod arctic norvegian;
  • asigură aportul zilnic necesar de Omega-3 și de vitaminele A, D, E, de la primele săptămâni de viață;
  • are o formulă îmbunătățită cu antioxidanți naturali;
  • nu prezintă probleme la administrare, datorită aromei plăcute de lămâie.

P

Distribuie articolul: