Cojirea fructelor, legumelor, dar și a altor produse alimentare, reprezintă o etapă care îți poate răpi destul de mult timp, mai ales dacă ești constrânsă din acest punct de vedere. Canalul de YouTube „How To Make Sushi” a relizat un tutorial video prin care explică tehnicile de cojire a ouălor fierte, a fructelor de kiwi, a cartofilor fierți și a altor produse alimentare.

Un ou bine fiert se va curăța foarte bine de coajă, dacă va fi lovit de pereții interiori ai unui borcan umplut pe jumătate cu apă:

1

O căpățână de usturoi se va curăța foarte ușor, dacă va fi lovită de pereții interiori ai unui borcan de sticlă. Așa se va scoate mai ușor primul strat de coajă, după care – al doilea:

2

Fructul de kiwi se va curăța foarte simplu, dacă va fi tăiat în jumătate, longitudinal, după care, pulpa jumătăților se va „rade” de marginea unui pahar de sticlă:

4

Pulpa de banană va fi tăiată rondele imediat după ce vei scoate coaja fructului, dacă vei avea la dispoziție un ac (detalii în video):

3

Ardeiul gras se va curăța mai ușor, dacă vei tăia mai întâi capetele și apoi miezul. Nu se aruncă nimic valoros!

2

Pentru a coji mai ușor cartofii, înainte de fierbere, trebuie să trasezi o tăietură pe coajă. Când cartofii vor fi fierți, coaja se va scoate deosebit de ușor:

1

Foto: captură video

Sursa: YouTube/How To Make Sushi

Distribuie articolul: