Un frizer sincer te va asigura că un păr frumos și sănătos necesită investiții. Uscarea, îndreptarea și poluarea atmosferică pot fi combătute foarte ușor cu câteva măști home-made hrănitoare și sănătoase. Încearcă măcar una dintre aceste măști și vei simți cum părul tău radiază de sănătate și putere!

A. Cu avocado:

Acest fruct este ideal pentru procedurile de înfrumusețare. Este potrivit pentru părul uscat și deshidratat. Îl face moale, neted și strălucitor. Pentru o mască cu avocado, trebuie să sfărâmi bine miezul unui avocado copt și decojit și să-l amesteci cu jumătate de pahar de lapte, adăugând și o lingură de ulei de măsline sau de migdale. Masca se va aplica în special pe toată suprafața scalpului și va trebui spălată cu 15 minute mai târziu de aplicare.

B. Cu iaurt:

Masca cu iaurt este ideală pentru părul care „se îngrașă” prea repede. Pentru a obține o astfel de mască hrănitoare, ai nevoie doar de jumătate de cană de iaurt natural, pe care va trebui să-l aplici pe scalp și pe toată lungimea părului puțin umed, prin mișcări tipice de masaj. Lasă masca să acționeze cel puțin 15-20 de minute, apoi spală părul, așa cum o faci de obicei. Dacă nu ai iaurt, poți încerca o mască naturală cu smântână.

C. Cu banane:

Îți va conferi un păr moale și strălucitor. Bananele sunt bogate în Kaliu, vitamine A,B și C – compuși esențiali pentru sănătatea scalpului. Pentru a obține o astfel de mască, trebuie să amesteci două banane decojite cu o linguriță de unt de cocos, care se găsește în farmacii. Masa obținută trebuie aplicată pe scalp și păr și lăsată să acționeze timp de 5 minute. Părul se va clăti mai simplu cu apă călduță.

D. Cu unt/ulei de cocos:

Untul și uleiul de cocos sunt ideale pentru părul uscat și deteriorat. Două părți de ulei de cocos se vor amesteca cu o parte de ulei de măsline. Amestecul de ulei se va aplica pe părul uscat, ulterior, se va acoperi cu un chipiu pentru duș, care va ține pe cap atâta timp, cât crezi că a acționat.

E. Cu căpșuni:

Este o mască ideală pentru femeile care suferă de „păr gras”. Vitamina C, din această mască, va regla nivelul de pH al părului. Amestecă „o mână” de căpșuni cu o lingură de miere și una de ulei de cocos. Masa obținută se va lăsa să acționeze pe păr timp de 15 minute. 

F. Cu fulgi de ovăz

O mască ideală pentru iritațiile scalpului și pentru mătreață. Pentru a o obține, amestecă o lingură de ovăz cu o lingură de lapte și o lingură de ulei de migdale sau de măsline. Se va aplica pe părul uscat și se va lăsa pentru 20-25 de minute. 

Foto: modaeyes.comwww.thedoctorstv.comthoughtsinlittleboxes.com,  homemadewellbeing.wordpress.comwww.becomegorgeous.com,  www.becomegorgeous.com

Distribuie articolul: