Dacă încerci să duci un stil de viață echilibrat, fără excese alimentare și fără gustări nocturne necontrolate, unul dintre cei mai importanți pași cu care trebuie să începi este micul dejun.

Iată care sunt cele 6 alimente pe care trebui esă le uincluzi la micul dejun

1. Ouăle

Sunt delicioase, se prepară extrem de ușor și sunt sănătoase, mai ales atunci când nu sunt pregătite în ulei. Le poți fierbe de peste seară, ca să reduci din timpul petrecut dimineața în bucătărie și le poți servi rapid, alături de o salată ușoară. Consumul de ouă dimineață echilibrează nivelul de insulină din organism. În plus, ouăle sunt o sursă valoroasă de proteine, ceea ce înseamnă că senzația de sațietate va dura mai mult.

2. Cafeaua

Există o multitudine de sortimente de cafea din care poți alege în fiecare dimineață, în funcție de gusturi și preferințe. Un lucru este cert: cafeaua este unul dintre cele mai bune lucruri cu care îți poți începe ziua. Nu numai că te va ajuta să te trezești și să prinzi mai multă energie, însă îți va accelera metabolismu, ceea ce înseamnă că vei arde mai mult cu până la 150 de calorii pe zi.

3. Ovăzul 

Plin de fibre și foarte consistent, ovăzul poate fi una dintre cele mai sănătoase alegeri cu care să îți începi ziua. Încearcă să consumi fulgi de ovăz, și nu cereale care conțin foarte mult zahăr. Alături de lapte, fructe de pădure și o jumătate de banană, acest mic dejun îți va oferi aportul necesar de fibre, carbohidrați și proteine de care ai nevoie ca să îți începi ziua. Mai mult, ovăzul conține antioxidanți și ajută în păstrarea unui nivel scăzut al colesterolului.

4. Nucile

Atunci când ești cu adevărat pe fugă și nu ai timp să îți pregătești un mic dejun, poți pleca de acasă cu 50 de grame de nuci sub forma unei gustări. Deși sunt bogate în calorii și grăsimi, acestea din urmă sunt sănătoase pentru organismul tău, având un nivel ridicat de magneziu și potasiu. E indicat să consumi nuci în cantități moderate, pentru a nu avea probleme cu silueta.

5. Iaurtul grecesc

Pentru un mic dejun plin de proteine, iaurtul grecesc este cea mai accesibilă și rapidă soluție. Poate fi amestecat ușor cu nucile și servit pe fugă, însă este recomandat să eviți sortimentele cu arome de fructe, deoarece sunt pline de zahăr. Dacă preferi, îl poți combina cu o banană sau un măr.

6. Brânza de vaci 

La fel ca iaurtul, este o sursă bogată de proteine și conține o cantitate mare de acid linolenic, care ajută atunci când încerci să scapi de kilogramele în plus. Poți mixa brânza de vaci cu nuci, fructe de pădure sau alune și vei avea parte de un mic dejun excelent.

SURSA

Distribuie articolul: