Am aflat deja că nu e bine să păstrăm mai mult de 5 zile ouăle fierte - deci, casă nu le aruncăm pe cele încondeiate, rămase de la Paște, trebuie să le gătim! Vezi mai jos câteva rețete rapide care conțin ouă fierte.

Ce facem cu ouăle rămase de după Paște? Și pentru că risipa nu ne place deloc, ne-am gândit să vă împărtășim câteva soluții pentru a folosi ouăle fierte, rămase de la Paște:

Ouăle fierte trebuie mâncate în cel mult cinci zile, altfel dăunează sănătății!

Salata de legume cu ouă

Ingrediente:

salata cu oua4-5 roșii, bine coapte
2 ardei grași
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi verde
1 legătură mică de mărar
6 ouă fierte
1 lămâie mică
sare, piper
ulei

Mod de preparare:

Se curată și se spăla bine legumele; ardeii (puteți folosi unul galben și unul roșu) se tăie pai, iar ceapa și usturoiul se tăie mărunt. Se decojesc ouăle și se tăie felii. Se spăla roșiile, se tăie felii și se amestecă cu legumele tăiate și cu ouăle. Din ulei, sare, piper și zeamă de lămâie se face un sos care se adaugă peste salată. Se presară mărarul tocat și se lasă să stea cca. o jumătate de oră, pentru că gusturile să se împrietenească puțin. Se servește apoi ori simplă ori cu pâine cu iaurt . E absolut delicioasă!!! …și sunt mari șanse că și cei mici să se înfrupte cu poftă din ea!

Salata Bavareză

Ingrediente:

salata-bavareza8 bucati cartofi albi, fainosi

2 bucăți castraveţi acri

1 bucată ceapă roșie

4 bucăți ouă

4 linguri maioneză

1 praf sare, piper

Mod de preparare:

Se spăla bine cartofii și se pun la fiert în apa cu sare, în coajă. Cele 4 ouă se fierb țări, iar castraveții murați se tăie cuburi. Ceapă se tăie peștișori. Odată fierți cartofii, se curată de coajă, se tăie cuburi și se amestecă imediat cu maioneză, cât sunt calzi. Se adaugă restul ingredientelor, castraveții bine scurși de zeamă pe care și-o lasă, sare și piper. În salată se adaugă și două ouă fierte țări, iar celelalte două se feliază și se folosesc drept decor.

Salata orientală

Ingrediente

salata orientală300 g bacon sau costiță afumată

8 cartofi

1-2 cepe

3 ouă fierte

1 roșie tăiată cubulețe

măsline

sare, piper, ulei, oțet

Mod de preparare

Se fierb cartofii în coajă, la foc mărunt, timp de aproximativ 20 – 30 minute. Se iau de pe foc, apoi se curată de coajă și se taie mărunt! Se taie ceapa și se adaugă deasupra cartofilor, împreună cu măslinele și cu cele trei ouă fierte! Se călește costița afumată (sau bacon), împreună cu o roșie tăiată cubulețe, timp de 10 minute, după care se adaugă compoziția deasupra cartofilor, cepei, ouălor și a măslinelor! Se adaugă sare, piper, ulei și oțet, după gust și se servește, de preferat, rece.

Aperitiv cu roșii și ouă
Ingrediente:
rosii umplute4-5 roșii mari
3-4 ouă fierte
o conservă de ton
iaurt degresat
ceapă tăiată mărunt
sare și piper
Mod de preparare:

Se tăie roșiile unde au codiță, se scobesc cu o linguriță, iar miezul lor îl tăiem bucățele, îl amestecăm cu tonul mărunțit (scurs de uleiul din conservă), oul fiert tăiat, iaurtul degresat, ceapa tocată mărunt, sare și piper.

Roșiile scobite le sărăm și le umplem cu această compoziție. Le coacem în cuptor, într-o tavă unsă cu ulei sau căptușită cu hârtie de cuptor, circa 20 minute la o temperatură de 200 grade C.

Se servesc călduțe sau reci.

Gustare de prânz cu ouă și somon afumat
Ingrediente:
oua aperitiv2-3 ouă fierte
200 gr de mazăre
fasole păstăi
200 gr somon afumat
verdețuri preferate
ulei de măsline și lămâie
4-5 felii de pâine simplă sau prăjită
Mod de preparare
Ouăle vor fi tăiate în două – orizontal. Se amestecă verdețurile cu mazărea, păstăile, somonul afumat și tăiat în bucăți, uleiul și sucul de la o jumătate de lămâie. Pâine se va servi ca sandwich cu ou, iar salata adițional.
Autor: Alina Filimon, studentă ȘSAJ

Distribuie articolul: