Toamna este anotimpul în care trebuie să gătești în așa fel încât să-ți suplinești necesarul de vitamine. Când ne gândim la meniul de sezon, deja ne apar în minte câteva ingrediente de toamna clasice, care sunt acestea vezi mai jos. 

Șase autori de cărți de bucate au dezvăluit care sunt acele ingrediente de toamnă care nu le lipsesc niciodată din frigider sau din cămară.

Dovleacul plăcintar

Fără îndoială, avem de a face cu vedeta sezonului! Dovleacul plăcintar este acel dovleac dulce, parfumat și absolut delicios, numai bun pentru gătirea deserturilor. Are o textură moale, ceea ce îl face ideal pentru piureuri sau alte preparate cremoase.

Kelly Minter, autoarea cărții de bucate „Un loc la masă”, spune adoră acest dovleac pregătit în cuptor, cu zahăr brun caramelizat deasupra. Are o culoare de toamnă superbă și o aromă inedită!

Ghimbirul

Ușor înțepător, aromat și extrem de benefic pentru organism. Ghimbirul crește imunitatea, te apară de răceli și ține departe bacteriile. Ca nu menționam gustul minunat, care oricărui preparat un plus de farmec!

Molly Kimball este autoare de rețete și dietetician. De aceea, ea caută modalități cât mai sanantoase de a introduce savoare în preparate, iar ghimbirul este favoritul ei.

Puteți folosi ghimbirul în preparate sărate, în cocktailuri delicioase sau chiar într-un desert condimentat. Eu ador îl integrez în dressingul pentru salată, căci te ajută te încălzești într-o zi rece de toamna!”, spune Molly.

Cartofii dulci și nucile pecan

O combinație excepțională, dulce și crocantă, dar și foarte sănătoasă. Lisa și Tom Perini sunt bucătari profesioniști și dețin un steakhouse celebru. Aceștia se bazează pe cele două ingrediente de toamnă, iar clienții adoră rezultatele.

„Avem în meniu cartofi dulci cu unt și zahăr, acoperiți cu nuci pecan. Este o rețetă primită de la mama Lisei, originară din Carolina de Sud. Poate fi comandată atât ca garnitură, cât și ca desert”, povestește Tom.

Cartofii dulci pot fi integrați cu succes și într-o tartă clasică de toamnă, cu nuci pecan și scorțișoară!

Cuișoare

Turtă dulce, ciocolată caldă, ceai, checuri și brioșe. Toate pot fi condimentate cu delicioasele cuișoare, care te introduc treptat în atmosfera sărbătorilor.

„Cred este ingredientul meu preferat. La început era scorțișoară, apoi m-am reorientat spre nucșoara, apoi am ajuns la cuișoare”, explică Hannah Hart.

„Este un ingredient foarte puternic, dar atunci când îl folosești cu moderație oferă acel gust inconfundabil de toamna”, spune autoarea.

SURSA: Andreearaicu.ro

Distribuie articolul: