Ai descoperit lucruri stranii care se întâmplă corpului tău după o partidă de sex? Iată care pot fi acestea și cauzele lor. 

Labiile sunt umflate

Din cauza sângelui care îți invadează zona intimă atunci când ești excitată, vaginul și vulva devin închise la culoare – din roșiatice se fac mov închis, iar labiile devin mai cărnoase. Dar odată ce ai orgasm, sângele se retrage și pielea își reia forma și culoarea.

Clitorisul e foarte sensibil 

Iubitul tău vrea s-o faceți din nou, însă clitorisul tău nu e încă pregătit. „Corpul tău își revine după orgasm; sângele care a năvălit în această zonă înțesată de terminații nervoase își reia ritmul normal, iar acest lucru face clitorisul sensibil”, explică dr. Alyssa Dweck.

În cazul în care senzația persistă mai multe ore, este din cauză că clitorisul probabil a fost destul de… „agresat”. Dacă nu te mai atingi de el o zi sau două, nu te va mai durea.

Observi câteva picături de sânge

„Atunci când lubrifierea lipsește, frecarea poate provoca abraziuni pe pereții vaginali și, drept rezultat, poate curge sânge sub forma unor mici stropi”, spune dr. Dweck. De asemenea, dacă sângele este închis la culoare, e posibil să fie doar o rămășiță din zilele de menstruație.

Un alt scenariu poate fi că ceva nu e totuși în regulă. Spune-i ginecologului, însă nu te panica. Sângele poate proveni de la excrescență beningă numită polip, pe care multe femei o au pe cervix, sau e semn că ai chlamydia – o infecție bacteriană care se vindecă cu rețeta prescrisă de medic.

Mirosul devine diferit

Un miros înțepător sau greu după sex este rezultatul normal al combinației dintre transpirație, spermă, lubrifianți și fluide vaginale, care s-au amestecat într-un mediu cald, explică dr. Donnică Moore. Însă dacă mirosul este fetid, e semn al unei infecții, deci programează-te la ginecolog.

Citește și: Ce vitamină creşte spectaculos apetitul în pat. O găsește în mai multe alimente

 

Distribuie articolul: