Dacă machiajul este important la prima oră, înainte să ieșim pe ușă, demachierea dă stingerea la finalul zilei. Dacă până nu demult „regele“ era laptele demachiant, indi­ferent de ten, studiile din domeniul cosmeticii au dus la lansarea unei întregi game din categoria demachiante: uleiuri, apă micelară, gel, spumă sau balsam.


1.Nu neglija faptul că machiajul trebuie aplicat pe tenul curat, așadar curățarea lui se face și dimineața

Specialiștii spun că cele mai bune for­mule pentru prima parte a zilei sunt cele cu bază cremoasă și gelurile, care îndepărtează crema de noapte și pregătesc tenul pentru baza de machiaj sau pentru crema de zi. Seara, deoarece stratul de machiaj este gros, iar curățarea trebuie făcu­tă în profunzime, sunt recomandate spumele de curățare, balsamul și loțiunile pe bază de ulei.

2.Loțiunea micelară

Este recomandată în ori­ce perioadă a zilei, fie că porți sau nu machiaj. Aceasta, datorită micelelor, asigură o curățare completă a feței. Este hidratantă și foarte deli­cată cu orice tip de ten, iar această „apă“ magică nu are nevoie decât de un pad demachiant care să eficientizeze procesul de îndepărtare a ma­chiajului.

3.Nu te gândi că e ciudat să folosești un ulei ca să te demachiezi, chiar dacă ai ten cu tendințe de îngrășare

Uleiul demachiant este o opțiune excelentă pentru îndepărtarea formulelor re­zistente de machiaj, chiar și a celui waterproof. Există două variante de aplicare: fie pui câte­va picături de ulei demachiant pe pomeți, nas, frunte și bărbie, masezi ușori și îndepărtezi cu apă, fie aplici pe dischete demachiante și masezi ușor până la curățarea completă. Dacă nu îți pla­ce senzația de gras lăsată pe piele, poți folosi și loțiune micelară ulterior.

4.Spuma demachiantă

Este eficientă, mai ales dacă alegi demachierea sub duș sau cu apă din abundență. Spuma îndepărtează foarte bine machiajul și hidratează, deoarece conține 70% apă. Este ideală pentru orice tip de ten.

Sursa: okmagazine.ro

Distribuie articolul: