După o partidă de amor, de multe ori pot apărea schimbări ale corpului. Când se întâmplă aceste modificări este normal să te întrebi dacă sunt normale aceste schimbări sau trebuie să mergi la medic.

Zona vaginală se umflă
Excitaţia produce schimbări majore în corp, iar această stare de euforie persistă chiar şi după încheierea actului sexual. Zonă vagină este puternic fluidizata cu sânge în momentul excitării, iar labiile şi clitorisul se umflă. Deci este o stare absolut normală.

Te ustură când urinezi
Interiorul vaginului se poate inflama în timpul actului sexual, de aceea poţi simţi usturime atunci când faci dus. De asemenea, din cauza frecării pot apărea iritaţii la exteriorul vaginului şi chiar sângerări uşoare. Nu trebuie însă să te îngrijorezi chiar dacă te ustură puţin la urinare. Astfel de simptome sunt normale. Dacă totuşi este inconfortabil pentru ţine, aplică apa călduţă pentru a ameliora usturimea.

Apare mâncărimea
La fel că şi usturimea, mâncărimea poate să apăra după sex şi este normală. Această poate fi cauzată de o iritaţie din cauza frecării sau o alergie la un lubrifiant sau prezervativele din latex. Dacă însă această problemă persistă, este recomandat un control ginecologic.

Senzaţia de uscăciune
Dacă vaginul tău este mai uscat după sex atunci trebuie să foloseti lubrifianţi şi după partidele de amor. Supraîncălzirea vaginului sau folosirea de şerveţele intime care conţin substanţe chimice pot duce la uscarea secreţiei vaginale

Citește și: Cum reînvii romantismul în relația voastră?

Distribuie articolul: