Brioșele sunt o descoperire minunată în lumea deliciilor bucătărești. Vestea bună e că acestea pot fi nu numai un desert perfect. Brioșele se servesc și la cină și reprezintă o masă sățioasă și extrem de gustoasă. Vezi mai jos 5 idei pe care să le încerci începând chiar de astăzi.


1.Brioșe din budincă de cartofi

Ingrediente:

-4-5 cartofi

-sare

-50 g unt

-ulei de măsline

-1 ceapă

-3 ouă

-șuncă

-măsline

Mod de preparare:

1.Se pun la fiert cartofii în apă fierbinte cu puțină sare.

2.Se toacă ceapa mărunt. Se bat ouăle și se taie șunca și măslinele. Se încince cuptorul la 220 de grade.

3.Când au fiert cartofii, se scurge apa, se pusează bine, se adaugă untul, puțină sare, ouăle și șunca împreună cu măslinele. Se amestecă bine.

4.Se ung ușor formele de brioșe cu puțin ulei de măsline. Se toarnă amestecul de cartofi în ele și se dau la cuptor pentru 15 minute.

DSCN0025

2.Brioșe cu salam și măsline

Ingrediente:

-50 g unt

-50 g cașcaval

-50 g măsline

-100 g salam

-2 ouă

-200 g făină

-1 linguriță praf de copt

-8 linguri lapte

-sare

Mod de preparare:

1.Se de cașcavalul pe răzătoare, iar salamul și măslinele se toacă mărunt. Se bat bine ouăle. Se încinge cuptorul la 200 de grade.

2.Ingredientele uscate se amestecă într-un castron: făina, praful de copt, cașcavalul, salamul și măslinele. Ouăle, laptele și untul se amestecă cu o furculiță. Se adaugă peste găină și se amestecă ușor, până se omogenizează.

3.Se toarnă amestecul în forme și se dau la cuptor pentru 20 de minute.

652x450_169451-briose-aperitiv

3.Brioșe cu dovlecel

Ingrediente:

-4 ouă

-1 dovlecel

-100 g cașcaval

-4 linguri de făină

-3 linguri de pesmet

-3 căței de usturoi

-sare, piper, cimbru

-1 linguriță ulei de măsline

briose_dovlecel_508428019

Mod de preparare:

1.Se încinge cuptorul la 200 de grade. Se curăță dovlecelul de coajă și se sâmburi și se dă pe răzătoare. Se presară peste el puțină sare și să pune într-o sită la scurs.

2.Se bat ouăle, se încorporează în făină. Se adaugă cașcavalul, dovlecelul și usturoiul pisat. Se amestecă până ce devine o masă omogenă. Se adaugă condimentele, pesmetul și puțin ulei. Se pune amestecul în forme.

3.Brioșele se dau la cuptor pentru 20 de minute, până se rumenesc.

Foto: qbebe.ro

Distribuie articolul: