Deși anumite restricții au fost anulate, copiii în continuare stau acasă alături de părinți. Dacă s-au epuizat toate activitățile care trezeau interes la copii, atunci vă propunem ceva nou. Veți avea nevoie de cele mai simple ustensile. 

Ideile creative sunt cele care dezvoltă gândirea copilului, dar și atitudinea lui față de anumite lucruri. Drept surse de creativitate, veți utiliza tot ce vedeți în jur: casă, apartament, priveliștea de la geam, rude. Iată materialele de care veți avea nevoie: foi de diferite dimensiuni, carioci, clei, bandă adezivă, cutii (de la orice doriți, fie ceai, produse cosmetice etc.), foarfece, etichete, deci tot ce veți găsi prin preajmă.

Harta apartamentului/casei

  1. Numărați împreună cu copilul câte camere sunt în locuința voastră și apoi încercați să redați un plan al casei/apartamentului.
  2. Acum trebuie să umpleți „camerele” cu diverse etichete și cutii, încercați să potriviți conform tematicii camerele, de exemplu în bucătărie să atașați etichete de la ceai, crupe sau alte elemente specifice, iar în baie – de la pasta de dinți, praf de spălat, șampon etc.
  3. Atașați toate elementele, utilizând un capsator, bandă adezivă sau clei.
  4. Acum găsiți câte un obiect potrivit fiecărui membru al familiei, de exemplu bunica se asociază cu nasturele, mama cu un cercel, iar tata cu un creion. Toate aceste elemente, de asemenea, le anexați pe harta improvizată. Încercați să vorbiți cu copilul despre rolul fiecărui membru în familie.
  5. La o perioadă anumită ați putea schimba elementele, astfel veți prinde doi iepuri: copilul va avea ocupație și va învăța ceva nou, util.

Peisajul văzut pe geam

  1. Înainte de a purcede la lucru, verificați toate peisajele din fiecare cameră. Lăsați copilul să aleagă cel care i-a plăcut cel mai tare.
  2. Încercați să simplificați, pe foaie, peisajul văzut utilizând figuri geometrice stabile, fără a reda cele mai mici detalii.
  3. Stabiliți culorile care le veți utiliza: albastru pentru cer, verde pentru iarbă etc.
  4. Acum trebuie să pregătiți „vopseaua”. Pentru asta veți avea nevoie de cutii, indiferent de la ce, important culorile să fie bine accentuate și vizibile.
  5. Fie le tăiați, fie le rupeți. Cel mai important să fie bucăți mici, apoi le sortați după culori.
  6. Acum începeți să „desenați” peisajul. Nu uitați să atașați elementele cu un capsator, clei sau bandă adezivă.Poezii actuale
  1. Pentru început, trebuie să scrieți o poezie despre situația actuală. Nu trebuie să vă îngrijorați referitor la rimă, important să redați ceea ce cu adevărat simțiti.
  2. Acum trebuie să căutați literele cu care veți aranja poezia pe hârtie. Căutați literele pe diferite cutii și le decupați.
  3. Pregătiți baza pe care se va „scrie” poezia. Important ca aceasta să fie neagră.
  4. Utilizând literele decupate, aranjați poezia pe hârtia (sau orice altă bază) neagră.
  5. După ce ați aranjat totul și v-ați convins că totul este în regulă, puteți începe să lipiți poezia, fie cu bandă adezivă sau clei.

Sursă: mel.fm

*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA