Vacanțele le impun pe mămici să inventeze noi tipuri de distracții pentru micii năstrușnici care nu au astâmpăr pentru niciun minut. Și dacă tot e vară și e timpul pentru noi descoperiri „răcoritoare”, mai jos, veți găsi 3 invenții distractive pentru copii, obținute din apă înghețată.

Calota glaciară. Este o invenție care îi va ține ocupați pe copii mai mult timp. Pentru a o obține, e nevoie de un container mai mare de plastic, câteva jucării mici care nu se vor deteriora la temperaturi joase, plus – apă colorată. Poți confecționa o cărămidă din gheață, folosind apă de diferite nuanțe. E de ajuns să pui jucăriile mici în container, să torni deasupra o parte de apă transparentă și apoi să o îngheți – după care – alte părți colorate, care se vor turna pe rând în container. Blocul de gheață se va lăsa la îndemâna copilor, care se vor roti în jurul lui până la topirea cristalelor. Cărămida poate fi obținută ușor și din apă plată, nu neapărat colorată.

cats

Vopsele înghețate. Desenul cu ajutorul unor forme colorate de gheață este cu siguranță pe placul tuturor copiilor. Pentru a le obține, ai nevoie de culori, forme pentru înghețată și bețișoare din lemn. 1/3 din formele pentru înghețată se vor umple cu vopsea, iar celelalte 2/3  se vor umple cu apă, amestecând bine masa. Formele umplute vor fi lăsate în congelator pentru două ore. Veți obține niște instrumente interesante pentru pictură.

9cef134b4a2f22173df2c120c5b97f901

Corăbioare din gheață. Sunt foarte ușor de realizat. Ai nevoie de câteva mici containere de plastic sau de niște păhărele nu prea înalte, din plastic. De asemenea, e nevoie de mici bucățele de hârtie care vor servi drept pânze, plus: lipici și bețișoare de lemn. „Pânzele” vor fi prinse de bețișoarele din lemn, iar acestea se vor introduce în corpul pe jumătate înghețat al corăbioarelor. Pentru ca aceste corăbii înghețate să aibă unde „naviga”, puteți crea o albie din hârtie de staniol udată cu apă. Puteți adăuga și vopsea în apa turnată în containere.

6543445de760131416931f1a6d9fc1b31

Foto: Captură Video

Sursa: WhatsUpMoms

Distribuie articolul: