Urmărind prezentărie de modă și cele mai recente colecții ale designerilor renumiți pentru anul viitor, am aflat ce se va purta în 2019. Noul an ne va aduce în modă surprize frumoase, dar și nelipsitele ciudățenii propuse de stiliști în febrila lor căutare după senzațional…

Moda anului viitor ne va aduce texturi noi și combinații surprinzătoare. Tendințele vor fi, pe de-o parte focusate pe amestecul de straturi de material, iar pe de altă parte accentul se va pune pe siluetă și pe latura fun și jucăușă a vieții. O să vedem din nou parpalacul larg al anilor 80 din filmele cu gangsteri, vom purta jachete largi cu mâneci și buzunare generoase. Nu va dispărea tiulul și vom avea din nou umerii pronunțați la jachete și sacouri.

Rochiile vor avea accente glam, nu vor lipsi franjurile și ne vor aminti de minunata ecranizare a romanului The Great Gatsby. Încălțămintea ne va aduce surpriza frumoasă a anului: pielea întoarsă, tocul mai mic și mai ușor de purtat, vârful ascuțit, dar fără să deranjeze, se vor menține tendințele anului 2018 cu privire la barete, baretuțe, catarame și cordeluțe de balerină.

Elementele surpriză ale anului 2019 vor fi paietele și materialele strălucitoare cu fire argintii, scaiul și imitațiile din piele lăcuită. Apar pantalonii bufanți, cu talie înaltă, accesorizați cu curele late și catarame military. Animal printul este nelipsit, mai ales printul leopard, opulent și exclusivist.

Stilul vintage va fi o alegere personală și asumată. Pe marile podiumuri de modă au fost admirate ținutele de inspirație tradițională balcanică: iile și cămășile cu broderii specifice, largi, cu ciucuri și volane.

 

Nu ne vom întoarce la blănurile naturale, însă confecțiile din piele se pare că vor câștiga din ce în ce mai mulți adepți. Culorile neon puse toate deodată sau în combinații de câte două, trei vor face deliciul amatorilor de haute-couture.

 

Anastasia Florea, stagiară