Anul 2016 stă sub semnul Maimuţei de Foc– după zodiacul chinezesc. Anul Nou chinezesc cade întotdeauna în prima Lună Nouă din zodia Tigrului (Vărsător: 20 ianuarie – 18 februarie). În 2016 sărbătorim intrarea în Anul Maimuţei de Foc pe 8 Februarie. Energia acestei zodii ne stimulează creativitatea, puterea de a fi noi înşine, forţa afirmării (nu neapărat în carieră) şi da strălucire calităţilor care ne definesc, ne încurajează să ne emancipăm, să evoluăm.

Calităţile pozitive şi negative ale Maimuţei culminează într-un an în care orice se poate întâmpla. Nu prea are rost să ne gândim că în Anul Maimuţei de Foc 2016 vom putea să ne planificăm în tihnă viaţa. Influenţa maimuţei asupra anului 2016 face ca lucrurile să devină imprevizibile. Lucrurile vor fi realizate, dar în mare parte prin eforturi personale și individuale. Mișcările de grup, cum ar fi răsturnările politice sau revoluțiile, probabil nu vor marca în mod semnificativ acest an.
Maimuţa, acest animal obraznic, explodează de exuberanţă, aducând un ritm rapid și o motivație fantastică. Maimuţa va mări  comunicarea, umorul şi isteţimea, ajutându-ne să trecem peste momentele stresante cu grație și ușurință. Afacerile vor înflori iar riscurile asumate vor avea tendinţa să dea pe din afară. Cadoul Maimutei in acest an  este capacitatea de a găsi soluții neconvenționale la probleme vechi. Îndrăzneala de a fi diferit ar putea să te conducă spre succes în Anul Maimuţei 2016!
Anul Maimuţei 2016 ne împinge la gesturi îndrăzneţe care să atragă atenţia asupra noastră pentru că ne dorim, un pic mai mult decât de obicei, să fim în centrul atenţiei, să anunţăm lumea că existăm, să fim priviţi altfel decât până acum de semenii noştri, altfel decât ca indivizi, ca numere, ca figuri. În acest an ne căutăm identitatea şi dorim să fim recunoscuţi şi respectaţi ca individualităţi. Este de aşteptat ca fiecare dintre noi să îşi uimească puţin anturajul, să îşi asume repsonsabilitatea opiniilor şi să îşi afirme unicitatea.
Anul Maimuţei aduce o deschidere la nivelul conştiinţei şi înţelegerii vieţii, emancipează gândirea şi comportamentul, civilizează, stimulează manifestarea naturii profund umane a fiecăruia dintre noi. Semnul zodiacal este umanist şi este posibil ca toţi să avem o deschidere mai mare către cultură, istorie, religie sau politică (dar abordată din perspective sociale şi spirituale).
Vorbirea va fi rapidă, lingusitoare și alunecoasă în Anul Maimuţei, astfel încât se cuvine să te atenţionăm să fii în alertă în privinţa înşelătoriei şi a escrocheriei.
Cu atât de multă energie mentală  în jur, toată lumea va avea nevoie să-şi regândească programul de fitness, dieta şi planul de sănătate. Dacă nu ai încă unul, cu siguranţă  vei avea nevoie să desfăşori o anumită formă de activitate fizică regulată în acest an. Organismul a fost conceput  să se mişte iar Anul Maimuţei probabil ne va reaminti acest lucru.  Onorează-l! Stresul trebuie să fie ars mergând la sala de sport, înotând, practicând yoga, făcând aerobic, dansând, practicând arte marţiale, sporturi de echipă, jucând tenis sau făcând plimbări lungi. Când a fost ultima dată când ai făcut oricare dintre aceste lucruri?
Dacă anul trecut s-a căutat rafinamentul, eleganţa, fluiditatea, anul acesta stilul în modă sau coafură, va fi mai îndrăzneţ şi dinamic.
Deși Anul Maimuţei de Foc 2016 este un an plin de viață, optimist și progresiv, un an în care finanțele, politica, și imobiliarele ar trebui să suporte o revigorare, va exista, totuşi, un curent subteran  de insecuritate. Toată lumea va dori  să primească cea mai bună ofertă  și să prindă pontul cel mare. Cu toate acestea, deciziile de afaceri luate în acest an trebuie să se bazeze pe fapte, nu pe emoție. Problemele și tertipurile vor abunda, astfel încât nimic din acest an nu ar trebui să fie luat ca sigur, indiferent dacă este vorba despre politică, finanţe, profesie, pe planul intern sau emoţional.
Anul Maimuţei va fi unul de bun augur pentru noi invenții, pentru asumarea riscurilor, pentru a fi rebeli, un an în care mințile inventive, curajul pur şi bravada vor avea câştig. Este anul potrivit pentru a avea curaj, pentru a acţiona, este un an pentru începuturi, care, sub influenţa Anului Maimuţei, vor fi, probabil, nişte reuşite.
Dar un cuvânt de la înțelepti: doar cei care pot rezista unei curse sălbatice, care vor reuşi să păcălească tertipurile înşelătoare şi îşi vor face drum prin cacealma, vor scăpa nevătămați. Iar cei care vor fi apatici, plictisiţi sau lenti la minte și nu vor putea face fata stresului şi agitaţiei, vor experimenta, probabil, un an 2016 nu tocmai satisfăcător.
La nivel individual, îndrăzneşte să-ţi faci planuri ambiţioase, năstruşnice pentru viaţa ta. Avansează, fă progrese, și uită-te mereu înainte la ceea ce va urma.  Anul Maimuţei 2016 este un an potrivit pentru afaceri  considerate riscante- tocmai aici vor fi semințele succesului. Jonglează cu ideile, îmbrățișează invenţiile și nu te uita înapoi!
Aminteşte-ţi că acest an va recompensa efortul individual- cei care îşi pun încrederea în colectiv (grup) se vor confrunta, probabil, cu dezamăgiri pe parcursul Anului Maimuţei 2016.
Foto: b365.ro.

Distribuie articolul: