Deja suntem pe ultima sută de metri a primăverii. Grădinile noastre sunt verzi și înmiresmate. Cu toate acestea ne dorim să cunoști și tu, câteva trucuri inteligente pentru a-ți crea o grădină ca ruptă din basm. Nu uita, plantele îngrijite aduc o satisfacție incomensurabilă nu doar ochiului, ci și sufletului tău!

1. Instalează-ți un butoi special în grădină pentru a colecta apa de ploaie în el, apoi folosește-o pentru udarea plantelor.

1

2. Îndepărteză buruienile dăunătoare cu ajutorul unei substanțe non-toxice. Hint! O poți face chiar tu. Ai nevoie de 4 litri de oțet, 250 de grame de sare de masă și o lingură cu detergent de vase. Pulverizează substanța peste buruieni într-o zi fierbinte/însorită.

2

3. Utilizează cojile de ouă pentru creșterea răsadurilor și pentru crearea îngrășămintelor minerale (cojile de ouă zdrobite le împrăștii peste terenul cu plante).

3

4

4. Pentru păstrarea umezelei în vasul cu plante poți folosi scutece.

5

5. Foarte multe animale, spre exemplu veverițele, nu suportă mirosul de săpun. Așadar, poți folosi săpunul mărunțit în grădinărie pentru a ține rozătoarele departe de plante.

6

6. Pungile de ceai sunt îngrășămintele ideale care vor da plantelor tale substanțe nutritive necesare pentru a crește frumos.

20

7. Coaja de citrice te va ajuta sa scapi de afide și țînțari.

8

8. Presărândul zațul (de la cafea) peste plant, vei ține iepurii și veverițele departe de grădina ta. În plus, acesta este și un supliment nutritiv pentru răsadul tău.

??????????????????????

9. Fruculițele din plastic pot proteja gradina de animale.

10

10. Creează o mică seră pentru răsaduri.

11

11. Delimitează-ți tipurile de plante cu ajutorul unor pietre drăguțe.

12

12. Presară pe terenul tău sare amară. Acest lucru va face ca plantele să fie mai stufoase și mai „înflorite”.

13

13. Folosește cartofii ca să-ți crească trandafiri de la butași.

14

14. Fă-ți o mică grădină dintr-o cutie de lemn chiar la balcon.

15

15. Plantele pot fi irigate, folosind sticle din plastic cu găuri.

16

Sursa

Distribuie articolul: