Sezonul estival aduce cu sine nu doar plajă și distracție, ci și temperaturi ridicate, care te usucă la propriu și la figurat. Pentru a nu permite deshidratarea organismului tău te invităm să-ți faci acasă aceste băuturi răcoritoare, ce te vor pune pe picioare și îți vor da energie zi de zi.

Căpșuni, lămâie verde, castravete

1

Vei avea nevoie de:
1 cană cu căpșuni feliate
1 cană cu castravete tocat
2 lămâi verzi feliate
1/4 cană cu frunze de mentă
apă filtrată rece
gheață

Mod de preparare:
Într-un vas se amestecă: gheața, lamâiile verzi, căpșunile și castraveții. Frunzele de mentă se taie și se adaugă în ulcior. Se acoperă cu apă filtrată rece. Zdrobește ușor fructele, astfel încât acestea să dea mai multă aromă. Să stea o oră cel puțin, apoi se poate savura cu plăcere.

Căpșuni, lămâie și busuioc

2

Vei avea nevoie de:
4-6 căpșuni, tăiate în jumătate
1/2 lămâie tocată
un pic de busuioc proaspăt
apă filtrată rece
gheață

Mod de preparare:
Umple un ulcior cu gheață și fructe. Taie frunzele de busuioc și adaugă-le în ulcior, în așa fel acesta își va lăsa aroma în apă. Se acoperă cu apă filtrată rece. Să stea timp de (cel puțin) o oră. Dacă nu ai timp să aștepți, mărunțește fructele cu o furculiță, astfel încât acestea să-și dea sucul mai repede.

Afine și portocale

3

Vei avea nevoie de:
2 portocale feliate
o mână de afine
apă filtrată rece
gheață

Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele într-un borcan și se bagă la frigider pentru 2-24 ore, în așa fel vei permite apei să se transforme în suc. Apoi vei zdrobi afinele, acestea vor da mai mult suc.

Pepene verde și mentă

16543260-R3L8T8D-650-edit-10085-1400779686-3

Vei avea nevoie de:
500 de grame de pepene verde, feliat
frunze de mentă
apă filtrată rece
gheață

Mod de preparare:
Se amestecă pepenele verde, menta și gheața într-o cană mare, apoi se toarnă apă. Păstrează la frigider timp de 2-8 ore.

Portocală și castravete

5

 Vei avea nevoie de:
2 portocale mari
1 lămâie
1/2 castravete mare
1 mână de mentă proaspată
apă filtrată rece
gheață

Mod de preparare:
Portocala, lămâia și castravetele se vor felia, vor fi puse într-un borcan, se va umple cu apă. Vei zdrobi ușor fructele, astfel încât să dea cât mai mult din aroma lor. Pentru prospețime vei adăuga și niște mentă în ulcior.

Portocală și coriandru

6

Vei avea nevoie de:
coriandru / mentă / busuioc
2 portocale feliate
apă filtrată rece
gheață

Mod de preparare:
Într-un ulcior se amestecă gheața și portocalele feliate. Se taie frunzele de coriandru și se adaugă în ulcior. Se acoperă cu apă filtrată rece. Se zdrobesc ușor fructele, astfel încât să dea mai mult din aroma lor. Se lasă cel puțin o oră să-și facă „efectul”.

Grepfrut și rozmarin

7

Vei avea nevoie de:
1/2 de grepfrut felii
câteva crenguțe de rozmarin
apă filtrată rece
gheață

Mod de preparare:
Într-un ulcior se amestecă gheata și grepfrutul feliat. Se adaugă rozmarinul. Se toarnă apă filtrată rece. Se lasă în frigider peste noapte.

Zmeură, petale de trandafir și vanilie

8

Vei avea nevoie de:
200 gr de zmeură
un stick de vanilie
petale de trandafir
apă filtrată rece
gheață

Mod de preparare:
Într-un vas se amestecă toate ingredientele și se toarnă apă filtrată rece. Lasă în frigider peste noapte.

Afine și lavandă

9

Vei avea nevoie de:
250 gr de afine
flori de levănțică
apă filtrată rece
gheață

Mod de preparare:
Într-un vas se amesteca fructele de pădure și florile de lavandă, și se acoperă cu apă. Dacă doriți, îndepărtați semințele. Se lasă la frigider cel puțin 30 de minute. Se bea cu gheață.

Kiwi și castravete

10

Vei avea nevoie de:
6 kiwi decojite
1 castravete mare decojit
zahăr după gust
apă filtrată rece
gheață

Mod de preparare:
Cu ajutorul unui blender veți face un piureu din kiwi, castravete, zahăr și 2 căni cu apă. Veți turna amestecul într-un borcan, apoi veți mai adăuga încă 4 căni de apă. Adăugați gheață. Băutura poate fi decorată cu felii de kiwi.

Pepene galben, lămâie verde și zmeură

11

Vei avea nevoie de:
1 pepene galben mic
1/2 cană zahăr
5 lămâi verzi (lime)
1 cană cu zmeură
apă filtrată rece
gheață

Mod de preparare:
Se taie pepenele galben în jumatate, se scot semințele cu o lingură, se înlătură coaja și se taie felii. Se mărunțește într-un blender. Folosind o sită, stoarce-ți sucul. Se toarnă sucul de pepene galben într-un ulcior și se adaugă 4 căni de apă. Se stoarce sucul de la lămâia verde și se amestecă cu zahăr până când se dizolvă complet. Se toarnă în ulcior și se adaugă zmeură și gheață.

Pepene verde și nucă de cocos

12

Vei avea nevoie de:
1 kg de pepene verde (doar miez)
4 căni de apă de nucă de cocos
2 linguri de suc de lămâie proaspăt
apă filtrată rece
gheață

Mod de preparare:
Pepenele verde se va da printr-un blender. Sucul se toarnă într-un borcan. Se adaugă apă de nucă de cocos și suc de lămâie. Lăsați în frigider cel puțin 1 oră. Se servește cu gheață.

Mango și Lime

13

Vei avea nevoie de:
2 căni de mango feliat
2 linguri de suc de lămâie proaspăt
4 linguri de zahar
apă filtrată rece
gheață

Mod de preparare:
Toate ingredientele (cu excepția gheții) se amestecă într-un blender. Apoi se adaugă gheață.

Sursa

Distribuie articolul: