Machiajul nude este o tendiță a acestui sezon fiind tot mai populară în rândul femeilor. Acesta reprezintă folosirea produselor de nuanțe naturale sau aproape lipsa machiajului. Make-up artista oficială AvonOlga Manciu, ne-a spune despre opt nuanțe nude, apărute de curând în gama de rujuri lichide mark. – patru mate și patru lucioase. Află unde le purtăm și cui se potrivește fiecare, dar și ce trebuie să știm esențial despre NO-make-up.

 1. Machiajul nude este unul calm, liniștit, fără accente,linii fixe, cald și foarte potrivit oricărui tip de ten.
 2. Vom folosi texturi ușoare, vom aplica lejer produsele, pentru a da senzația că uite așa te-ai trezit de dimineață.
 3. Aș recomanda să optați pentru mascara gri sau cafenie în cadrul acestui tip de machiaj.
 4. Brunetele uneori nu necesită mascara în machiajul nude, deoarece de la natură au un contur negru și frumos al ochilor. Exact același lucru poate fi valabil și la capitolul sprâncene.
 5. Rujul nude perfect pentru fiecare dintre noi are cea mai apropiată nuanță de culoarea buzelor noastre. Vom alege nuanța și în funcție de subtonul pielii noastre.
 6. Cum determinăm subtonul pielii? După venele de pe mână: cele albastre spun că avem un subton rece, cele verzi – un subton cald, iar combinația dintre verde cu albastru – subton neutru (cel mai puțin pretențios). 
 7. Alegeți mereu DOUĂ rujuri în loc de unul. Experimentând și combinând culorile între ele putem obține mai multe nuanțe și efecte.
 8. Roșcatele pot opta pentru toate cele 4 nuanțe lucioase din gama nude, iar din cele mate li se vor potrivi cele care au o tentă caldă: Nude Vibes sau Naked Crush. Vintage Smoke este cea mai universală nuanță și se potrivește aprope la toate tipurile de ten și de subton ale pielii.
 9. Nude nu înseamnă doar bej, ci și toată gama de roz. De remarcat că nunațele de roz mai aprins sunt mai potrivite pentru tenul bronzat.
 10. Când e vorba despre extensie de gene, de cele mai multe ori nu mai putem vorbi despre machiaj nude, mai cu seamă dacă acestea sunt foarte voluminoase și intens nuanțate. La fel pot spune că machiajul nude nu înclude linii fixe de creion sau eye liner.
 11. Dacă te simți bine cu machiajul nude chiar și pentru o ieșire de seară, îl încurajăm. Apropo, bărbații acceptă și complimentează cel mai des femeile când nu au make-up decât atunci când sunt machiate excesiv.
 12. Sunt adepta încercărilor și vă încurajez și pe voi – încercați și testați toate nuanțele de ruj. Un ruj se testează doar pe buze, așa că vă recomand să ne dați un mesaj și să veniți la oficiul central AVON ca să puteți testa orice nuanță dorită.

P