Probabil că nu ai știut, dar unghiile sunt printre primele dovezi ale faptului că o persoană este îngrijită și are grijă de aspectul său. De aceea am decis să-ți aducem câteva sfaturi de îngrijire pentru unghiile tale, ca să le ai sănătoase pe cât de mult posibil. Încearcă să le urmezi, efectul nu va întârzia!

1. Nu ține prea mult timp mâinele în apă
Cel mai bine ar fi dacă ai purta mănuși în timp ce speli vasele. De altfel, nici să stai prea mult timp în cadă, în apă fierbinte, nu e deloc o idee bună pentru sănătatea unghiilor tale (sau, dacă o faci, ține constant mâinile afară din apă).

553a11ceeeb3f_10ReasonsWhyYouShouldWashDishesbyHandPhoto1

Foto: doba.sk

 

2. Bea cât mai multă apă
Cel mai cunoscut secret al îngrijirii și frumuseții este hidratarea, din care își trag beneficii imediate unghiile, pielea și părul tău. Să fii în mod constant hidratată te ajută considerabil la întărirea unghiilor tale. Mai mult, o dietă echilibrată cu un aport mărit de proteine te va ajuta să ai unghiile pe care ți le dorești atât de mult.

apa_sarata_6684d40eac_14298e98ea

Foto: libertatea.ro

 

3. Taie-le cât mai scurte
În perioada în care încerci să îți ajunți unghiile să se întărească și să crească mai sănătoase pe viitor, dermatologii recomandă taierea lor cât mai drastică. Până la urmă, unghiile scurte au un risc mai mic să se rupă, deoarece au mai puține margini expuse ca să fie rupte și o zonă mult mai mică expusă chimicalelor și apei.

Foto: libertatea.ro

Foto: libertatea.ro

4. Nu uita de crema de maini
Poate că îți par o gramadă de lucruri mici și care se vor dovedi inutile pentru scopul tău, dar ține minte că detaliile și efortul fac diferența întotdeauna. Întărirea unghiilor are la bază astfel de detalii zilnice, iar printre ele se numară și aplicarea cremei de mâini. Mâinile hidratate înseamnă și unghii mai sănătoase.

Foto: libertatea.ro

Foto: libertatea.ro

5. Nu uita de uleiuri
Bineînțeles, și uleiurile își au aportul în întărirea unghiilor. Pentru aceasta, încearcă să îți înmoi unghiile în uleiuri cât mai des. Poate fi ulei de cocos, de măsline, de argan etc. Practic, nu trebuie decât să pui puțin ulei într-un recipient și să îți ții unghiile la înmuiat acolo preț de 10 minute, masându-le cu ulei, pentru a te asigura că acesta intră în piele, masează bine în zona cuticulelor până îți pui sângele în circulație. O metodă ceva mai exigentă ar fi să îți înmoi unghiile în ulei și apoi să nu te ștergi pe mâini, culcându-te cu mănuși.

Foto: undp.org.fj

Foto: undp.org.fj

6. Evită tratamentele cu alcool
De fapt, nu doar alcoolul, ci și gelul antibacterian de mâini care conține alcool. Și aceasta pentru că alcoolul îți usucă pielea și tocmai ce reușisei să ți le aduci pe linia corectă de plutire cu uleiurile și hidratarea. Spala-te pe mâini cu un săpun normal și cu apă și folosește crema de mâini înainte de culcare, mereu.

Foto: dr-catalin-luca.ro

Foto: dr-catalin-luca.ro

7. Ai grija și la curățenie
Unghiile expuse detergenților și chimicalelor sunt cele mai bune victime ale deteriorării. Pentru a le proteja, nu trebuie decât să porți mănuși atunci când te pui pe făcut curățenie; nu-i deloc complicat.

Foto: cefacemimi.ro

Foto: cefacemimi.ro

8. Nu-ți folosi unghiile drept instrumente
E important să știi că și un efort mic, precum deschiderea unei cutii de lapte poate să îți distrugă o parte a efortului depus pentru întărirea unghiilor. Eficiența este scopul tuturor, doar există instrumente pentru toate lucrurile pe care vrei să le faci, așa că nu merită să îți strici unghiile pe nimicuri.

Foto: youtube.com

Foto: youtube.com

9. Fă-ți manichiura să dureze
Cu cât îți ștergi unghiile cu acetonă mai des, cu atât vor fi mai fragile. Așadar, îngrijește-ți cuticulele și încearcă să folosești oje care să reziste cât mai mult pe unghie, ca sa nu fii nevoită să ți le supui așa des contactului cu acetonă.

foto:  bellagemanails.blogspot.com

foto: bellagemanails.blogspot.com

10. Renunță la obiceiurile proaste

Încetează să-ți „mănânci” unghiile. Pe lângă faptul că te supui riscului de a „consuma” bacteriile de sub unghii și a te îmbolnăvi, mai supui și unghiile unui proces continuu de umezire. Iar pentru că ai citit sfatul nr. 1, probabil că ai înțeles foarte bine că unghiile nu „se împacă” cu apa.

Foto: divahair.ro

Foto: divahair.ro

Aceste 10 sfaturi de întărire a unghiilor chiar te vor ajuta, dacă le aplici și tu cu strictețe. Așadar, ai grijă de unghiile tale și bucură-te de o manichiură cât mai îngrijită!

Sursa

Distribuie articolul: