Pentru ca să aveți parte de un început de săptămână superb, în care să vă continuați lupta pentru vise și aspirații, ne-am gândit să vă oferim o colecție de filme speciale, care să vă emoționeze și inspire în același timp. Alegeți unul care vi se pare mai interesant și începeți săptămâna cât se poate de frumos!

Wings of Desire. 1987

Este povestea a doi îngeri nemuritori, privați de emoție, care au drept scop să studieze biografiile oamenilor muritori. Admirând căderile și succesele acestora, cei doi îngeri învață ei înșiși să manifeste emoție. Morala filmului: viața e minunată, atunci când nu pierzi timpul în zadar și ești în stare să savurezi fiecare moment.

Groundhog Day. 1993

Este o povestire ironică despre un om care s-a blocat într-o zi din viața lui. Phill, eroul principal, retrăiește de nenumărate ori aceleași evenimente, până când își dă seama că trebuie să-și schimbe viața. Filmul ne impune să medităm asupra vieții pe care o avem și să ne întrebăm dacă nu cumva trăim într-o „zi a cârtiței”, în care totul s-a oprit în loc și nu se întâmplă nimic deosebit.

Knockin’ On Heaven’s Door. 1997

Prezintă o săptămână din viața a doi tineri cu boli incurabile. Întâlnindu-se la spital, unul dintre ei află că celălalt nu văzuse marea niciodată și că mai are foarte puțin timp la dispoziție ca să repare această greșeală. Filmul reamintește oamenilor că ziua de mâine nu poate apărea întotdeauna și că merită să lupți chiar în acest moment pentru visele tale.

The Truman Show. 1998

Personajul din acest film nu a părăsit niciodată orașul în care locuiește deja de 30 de ani. Nu a călătorit nicăieri din cauza carierei și a lipsei de timp liber. Ce a urmat, vedeți în film!

August Rush. 2007

Prezintă istoria unui copil talentat, menit să trăiască într-un orfelinat. Băiatul visează să-și găsească părinții cu ajutorul muzicii sale. Este un film despre vocea interioară și despre cum aceasta îi ajută pe oameni să-și realizeze visele.

Keith. 2008

Este povestea de iubire a doi adolescenți, care devine incontrolabilă, la un moment dat…

Mr. Nobody. 2009

Prezintă un bărbat care se trezește în viitor și încearcă să-și amintească detalii din biografia sa. Ideea filmului constă în faptul că fiecare om este în stare să decidă cum îi va fi viața, dacă nu se teme de schimbare.

Morning glory. 2010

Prezintă istoria unui producător TV, concediat de la o emisiune informativă. Bărbatul se îndrăgostește de o colegă de serviciu, iar viața sa se transformă, la un moment dat, într-un adevărat coșmar. Este un film despre calea dificilă și întortocheată a succesului.

The art of getting by. 2011

Îl prezintă pe un adolescent introvert, dar pasionat de pictură. Băiatul, însă, se schimbă radical imediat ce se îndrăgostește de o fată la fel de ciudată ca și el. 

Liberal arts. 2012

Este un film despre povestea impresionantătă de iubire dintre un burlac de 35 de ani și o studentă de 19 ani. Diferența de vârstă dintre cei doi îi pune de multe ori la încercare. Filmul îi îndeamnă pe oameni să-și asculte mai întâi inima și apoi părerea celor din jur!

Foto: www.class.uh.edutheironcupcake.wordpress.comaloha-club.rumoviepilot.comcoolpapae.com, mixzona.rudeviantart.comkino-teatr.uajakot92peliculas.tumblr.compicturehouseblog.co.uk

Distribuie articolul: