Aproape jumătate de milion de followeri urmăresc recomandările de nutriție și mod sănătos de viață, lăsate pe Instagram de @lena_maxim. Tânăra bloggeriță este antrenoare certificată de Asociația Profesioniștilor din Fitness și cunoaște totul despre alimentația sănătoasă, oferind internauților și rețete. Într-o postare recentă, tânăra a dezvăluit 10 adevăruri despre zahărul rafinat, pe care ar trebui să le cunoască fiecare om care ține la sănătatea sa.

16110618_614490385403690_2072022653157244928_n1.Zahărul este un carbohidrat cu conținut caloric ridicat, în care nu se conțin vitamine, minerale și fibre.

2. Zahărul provoacă dependență.

3. Pentru digestia zahărului rafinat, organismul cheltuie o cantitate amare de calciu, fapt care duce la demineralizarea oaselor și dezvoltarea osteoporozei.

4. Zahărul sporește aciditatea din cavitatea bucală, fapt ce conduce la sporirea numărului de bacterii și a cariei dentare.

5.  Zahărul provoacă o permanentă senzație de foame. După consumul de zahăr, în organism are loc o creștere bruscă a nivelului de glucoză, apoi o scădere la fel de bruscă.

6. Zahărul predispune la obezitate. În organism, glucoza se păstrează sub formă de glicogen. Dacă rezervele sunt pline, zahărul se îndreaptă spre depunerile de grăsime.

7. Zahărul rafinat influențează negativ asupra activității mușchilor inimii.

8. Zahărul este un stimulent. După ajungerea lui în organism, sporește nivelul de glucoză, fapt care provoacă senzația de putere. Inima bate intens, respirațiile sunt mai adânci, însă rezvele de energie scad. După o creștere bruscă, urmează o scădere bruscă și de aici senzația de oboseală, amețeală, iritabilitate.

9. Zahărul „spală” din organism vitaminele Grupei B, fapt care provoacă disfuncții ale digestiei, scăderea funcției olfactive, boli de piele, anemii și alte consecințe. Atunci când consumăm carbohidrați în formă naturală, ele conțin, de obicei, vitamine din Grupa B, necesare pentru digestia zahărului. Zahărul rafinat nu conține aceste vitamine și de aceea organismul le consumă din mușchi, inimă, ochi, ficat, rinichi, stomac etc.

10. Zahărul slăbește imunitatea de 17 ori și dereglează metabolismul.

! Zahărul este un carbohidrat, iar pe lângă zahărul rafinat, se conține în crupe, legume, fructe, nuci etc. Acești carbohidrați (glucoză și zahăr) sunt suficienți pentru funcționarea organismului.

!! Organismul nu are nevoie de zahăr rafinat”, spune bloggerița.

Foto: Instagram/miss_bellebees

Distribuie articolul: